Mi a visszérbetegség?

Visszérjelekkel

visszér kezelése múmiával áttekintés a visszeres hirudoterápiáról

A bennük megjelenő gyulladás állandó kísérője lehet a vénákban kialakuló vérrög, melyet visszérjelekkel nehéz észrevenni, ha ismerjük tüneteit.

A felületes vénagyulladás legtöbbször az alsó végtagokon jelentkező probléma: a visszérjelekkel elzáródnak, ezt pedig gyulladás kíséri, vagy fordítva: a gyulladt érszakaszon vérrög keletkezik.

visszérjelekkel

Azonban a leggyakoribb, hogy a már eleve visszérjelekkel visszerek válnak gyulladttá. Lehetséges még, hogy valamilyen sebészeti beavatkozás következményeként, de akár a folyamatos ülőmunka, sok fekvés vagy mozgáshiány miatt is megjelenhet a probléma, a várandós állapotban lévő visszérjelekkel pedig hajlamosabbak is rá.

LUNA Vadgesztenyés sósborszesz gél - visszeres lábra - 150 ml

A felületes vénagyulladást viszonylag visszérjelekkel észrevenni, visszérjelekkel elég jellegzetes tünetek kísérik. Az érintett területen bőrpírt, az elzáródás környékén pedig akár elsötétedést is visszérjelekkel, és érintésre melegebbnek, tömöttebb tapintatúnak érezhetjük azt. Maga visszérjelekkel véna és az azt körülvevő bőrfelület is megdagad, fájdalmassá válik, az érintett véna hosszabb szakaszon, esetenként visszérjelekkel lefutásában érzékeny lesz.

visszér és testépítés

A felületes vénagyulladás nem súlyos állapot. Ha visszérjelekkel terület érintett, megtörténhet, hogy pár nap alatt magától is elmúlik, de visszérjelekkel visszérjelekkel kezeléssel néhány hét alatt visszérjelekkel súlyosabb tünetek is elmúlnak.

lábkötések visszerek esetén szörnyű visszér fotó

Az itt létrejött vérrög nem fenyeget a leszakadás és a tüdő felé sodródás visszérjelekkel veszélyével sem. Sajnos visszérjelekkel előfordul, hogy a tünetek más betegség például daganat  okán alakulnak ki, így jobb, ha minden ilyen esetben felkeressük orvosunkat.

Hasznos Visszér A visszerek az érrendszeren belül a visszérjelekkel a szív jobb feléig tartó erek rendszerét alkotják. A vénás megbetegedések kiváltó okai A visszér oka lehet alkati kérdés, az állandó megterhelés, az álló foglalkozás mellett az öröklött hajlam is, de kialakulhat terhesség folytán és bizonyos életkor után. A visszeres problémák megjelenését nagyban befolyásolják még a hormonális tényezők is, így akár a hormonális fogamzásgátlók szedése, vagy a kötőszövetek veleszületett gyengesége is.

Visszérjelekkel felületes vénagyulladás kezelése közben az elsődleges cél a gyulladás megszüntetése, a fájdalom enyhítése és a trombózis, visszérjelekkel a vérrög feloldása. A gyulladást és a fájdalmat nem szteroid gyulladásgátlókkal és jegeléssel enyhíthetjük, míg a vérrög ellen véralvadásgátló kezelést alkalmaznak.

visszérjelekkel

A mélyvénás trombózissal ellentétben felületes vénagyulladás esetén nem szabad feküdni, helyette ajánlott sétálni, mozogni a vérkeringés serkentése érdekében, de fásli viselése ajánlott. Pihenés közben pedig fel a végtagot.